Hírek Külföld

TRUMP ZÁROLTATTA A VENEZUELAI KORMÁNY MINDEN VAGYONÁT

Donald Trump amerikai elnök rendelettel hétfőn este zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát.

“Úgy döntöttem, hogy mivel Nicolás Maduro törvénytelen rezsimje továbbra is visszaél a hatalmával, Venezuela kormányának minden vagyonát zároltatom” – írta Trump a közleményben, amelyet levél kíséretében megküldött a képviselőház demokrata párti elnökének, Nancy Pelosinak is.
Az elnöki rendelet értelmében a venezuelai kormányzat javait, értékpapírjait – egyszóval vagyonát – nem lehet az országból “átutalni, kivinni, visszahívni vagy bármiféle módon manipulálni”.
Közleményében Donald Trump azzal vádolta a Maduro-kormányt, hogy “emberi jogi visszaéléseket követ el, önkényesen tartóztat le és vet börtönbe venezuelai állampolgárokat, korlátozza a sajtószabadságot, és folyamatosan megkísérli aláásni Juan Guaidó ideiglenes elnököt és a demokratikusan megválasztott venezuelai nemzetgyűlést”.     Guaidó az ellenzéki többségű venezuelai parlament elnöke, és januárban Venezuela ideiglenes vezetőjévé kiáltotta ki magát. Az Egyesült Államok mellett több ország őt ismeri el a dél-amerikai állam átmeneti vezetőjeként.

 

MTI

Related posts

CSALÁDI KÖRBEN ÜNNEPELT FÜLÖP HERCEG

celebadmin

#VOLT 2019 – A FELLÉPŐK ELSŐ NÉVSORA

celebadmin

NEM LESZ IDÉN RED BULL AIR RACE BUDAPESTEN

celebadmin

1 comment

Leave a Comment