Külföld Programok

MICHAEL CUNNINGHAM A PRÁGAI IRÓI FESZTIVÁL SZTÁRVENDÉGE

Michael Cunningham amerikai író az egyik sztárvendége a szerdán este kezdődő 29. Prágai Írói Fesztiválnak, amelyet A szépség megmentheti a világot mottóval tartanak.

A legismertebb csehországi irodalmi bemutató a hagyományaihoz híven az idén is számos ismert és elismert, illetve vitatott szerzőnek nyújt bemutatkozási lehetőséget vasárnapig a cseh parlamenti felsőházban, a Szenátusban. A szervezők célja a közvélemény ösztönzése a nagyobb szolidaritásra és tevékenységre a civil szférában – közölte Michael March, a fesztivál elnöke.
Bár Michael Cunningham már harmadszor látogat el a cseh fővárosba, pénteki fellépését nagy várakozás előzi meg. A Pulitzer-díjas (Az órák, 1998) szerző ezúttal Glory című új regényének első fejezetét olvassa fel az érdeklődőknek.
Az órákat 2002-ben megfilmesítették. Az Oscar-díjas amerikai filmet Meryl Streep, Nicole Kidman és Julianne Moore főszereplésével pénteken vetítik a prágai Svetozor moziban, a látottakhoz maga a szerző fűz kommentárt.
A másik nagy érdeklődéssel várt személyiség Germaine Greer ausztrál író, újságíró, a 20. századi feminista mozgalom egyik vezető alakja. Greer, akinek prágai meghívása nyílt vitákat váltott ki a cseh sajtóban, szombaton a Szenátus üléstermében tart előadást, majd elbeszélget az olvasókkal.
A Prágai Írói Fesztivál látogatói több más íróval is találkozhatnak a világ minden tájáról. A további meghívottak között van például Alma Guillermoprieto oknyomozó spanyol újságíró, Junot Díaz Pulitzer-díjas spanyol író, Nancy Huston angolul alkotó, ír származású kanadai író, Patrizia Cavalli olasz költő.

 

MTI

Related posts

KIM KARDASHIAN PORNÓVIDEÓJA BEDROGOZVA KÉSZÜLT

celebadmin

CELINE DION ELŐSZÖR LÉP FEL MAGYAROROSZÁGON

celebadmin

KARÁCSONYRA HAZALÁTOGATHAT A BÖRTÖNBŐL A SPANYOL KIRÁLY SOGÓRA

celebadmin

Leave a Comment