Külföld Programok

MICHAEL CUNNINGHAM A PRÁGAI IRÓI FESZTIVÁL SZTÁRVENDÉGE

Michael Cunningham amerikai író az egyik sztárvendége a szerdán este kezdődő 29. Prágai Írói Fesztiválnak, amelyet A szépség megmentheti a világot mottóval tartanak.

A legismertebb csehországi irodalmi bemutató a hagyományaihoz híven az idén is számos ismert és elismert, illetve vitatott szerzőnek nyújt bemutatkozási lehetőséget vasárnapig a cseh parlamenti felsőházban, a Szenátusban. A szervezők célja a közvélemény ösztönzése a nagyobb szolidaritásra és tevékenységre a civil szférában – közölte Michael March, a fesztivál elnöke.
Bár Michael Cunningham már harmadszor látogat el a cseh fővárosba, pénteki fellépését nagy várakozás előzi meg. A Pulitzer-díjas (Az órák, 1998) szerző ezúttal Glory című új regényének első fejezetét olvassa fel az érdeklődőknek.
Az órákat 2002-ben megfilmesítették. Az Oscar-díjas amerikai filmet Meryl Streep, Nicole Kidman és Julianne Moore főszereplésével pénteken vetítik a prágai Svetozor moziban, a látottakhoz maga a szerző fűz kommentárt.
A másik nagy érdeklődéssel várt személyiség Germaine Greer ausztrál író, újságíró, a 20. századi feminista mozgalom egyik vezető alakja. Greer, akinek prágai meghívása nyílt vitákat váltott ki a cseh sajtóban, szombaton a Szenátus üléstermében tart előadást, majd elbeszélget az olvasókkal.
A Prágai Írói Fesztivál látogatói több más íróval is találkozhatnak a világ minden tájáról. A további meghívottak között van például Alma Guillermoprieto oknyomozó spanyol újságíró, Junot Díaz Pulitzer-díjas spanyol író, Nancy Huston angolul alkotó, ír származású kanadai író, Patrizia Cavalli olasz költő.

 

MTI

Related posts

HÁROM EMBER ÉS EGY MAGZAT ÉLETÉBE KERÜLT A FACEBOOKOS SZÁGULDÁS

celebadmin

CHRISSY TEIGEN SZÜLINAPI AJÁNDÉKA

celebadmin

MENNYIT ÉR AZ ŐSZINTE DICSÉRET?

celebadmin

Leave a Comment