Hírek

HUNYADI JÁNOS NEVE IS SZEREPELT AZ ÚJ ZÉLANDI MERÉNYLŐ EGYIK FEGYVERÉN

Csak néhány órát tartózkodott Budapesten az új-zélandi terrorcselekmény elkövetője, és a Terrorelhárítási Központ (TEK) eddigi ismeretei szerint ezalatt nem lépett kapcsolatba senkivel.

A TEK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetett:2018. november 26-án reggel érkezett Romániából a Kőrös Intercity menetrend szerinti nemzetközi vonatjárat utasaként a budapesti Keleti Pályaudvarra, majd – tették hozzá – néhány órával később továbbutazott Ausztriába.
Ellenőrzött információk szerint az ausztrál férfi 2018 októbere és decembere között több európai országban is megfordult, Bulgáriában, Romániában és Ausztriában is járt.
Azt írták: az érintett országok partnerszolgálataival kooperálva a TEK továbbra is együttműködik Tarrant tevékenységének felderítésében.
Hétfőn a TEK azt is közölte: a férfi terroradatbázisokban nem szerepelt, vele kapcsolatban partnerszolgálati jelzés nem érkezett.
A pénteki christchurchi terrortámadásban ötven ember halt meg és további ötven megsebesült.
Az ausztrál merénylőről – aki átalakított félautomata fegyvert használt – kiderült, fegyverein olyan történelmi szerb vezetők neve is szerepel, akik az 500 éves ottomán uralom ellen harcoltak a Balkánon. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint az egyik fegyveren a törökök ellen harcoló Hunyadi János, az egyik táron a 15. században élt Szilágyi Mihály, Magyarország egykori kormányzója, Hunyadi Mátyás nagybátyja, erdélyi vajda nevét is feltüntették.

 

MTI

 

Related posts

TOVÁBB FOROG AZ UNOKA

celebadmin

TRUMP ZÁROLTATTA A VENEZUELAI KORMÁNY MINDEN VAGYONÁT

celebadmin

SOK MŰKINCS MEGMENKÜLT A NOTRE DAME- I TŰZVÉSZBŐL

celebadmin

Leave a Comment