Hírek Külföld

MEGSZŰNIK A JEREMY KYLE SHOW

Véglegesen beszüntette legnézettebb beszélgetős műsorát, a gyakorta konfrontatív stílusáról is hírhedté vált Jeremy Kyle Show-t az ITV brit kereskedelmi televízió, miután a program egyik vendége a legutóbbi epizód felvétele után meghalt.

Jeremy Kyle, az egykori életbiztosítási ügynök 2005 óta vitte a műsort, amelynek meghirdetett célja a meghívottak közötti konfliktusok kibeszéltetése, megoldása, az egymással ellenséges szereplők, nem egyszer családtagok kibékítése lett volna.
Az eddig adásba került több mint 3100 epizódban azonban nem volt ritka, hogy a konfliktusok inkább még tovább éleződtek, és sokszor előfordult, hogy a biztonsági embereknek kellett közbelépniük a tettlegesség megakadályozására.
A programot erőszakossága, a műsorvezető gyakran durvának minősített stílusa miatt folyamatos bírálatok érték, de a műsor rendszeresen 20 százalék feletti nézettségi rátákat produkált, ez alkalmaként akár egymillió nézőt is jelenthetett.
A legutóbb felvett, de adásba végül nem került program vendége, a 63 éves Steve Dymond arról próbálta meggyőzni menyasszonyát, Jane Callaghant, hogy nem csalta meg őt. Dymond ennek érdekében a közönség előtt még hazugságvizsgáló tesztnek is alávetette magát – a teszt eredménye azonban nem őt igazolta, és menyasszonya ezután szakított vele.
Steve Dymondot a múlt héten, egy héttel a felvétel után holtan találták otthonában.
Halálának okáról és körülményeiről szerdáig nem hangzott el hivatalos bejelentés, de az ITV már hétfőn bejelentette, hogy további intézkedésig felfüggeszti a Jeremy Kyle Show sugárzását.
A társaságnál belső vizsgálat indult, és az ITV vezérigazgatója, Carolyn McCall – aki a legnagyobb olcsójegyes brit légitársaság, az easyJet vezérigazgatói posztjáról került az ITV élére tavaly – szerdán bejelentette, hogy a Jeremy Kyle Show gyártását a cég végleg beszüntette.
Carolyn McCall nyilatkozata szerint a döntést “a legutóbbi események súlyossága” indokolta, és a történtek után “elérkezett a megfelelő idő” a 14 éve indult sorozat végleges befejezéséhez.
A tragikus eset komoly felzúdulást keltett Nagy-Britanniában, és az utóbbi napokban még a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát kísérő belpolitikai válságot is kiszorította a brit lapok első oldalairól.
Az ügyben Theresa May miniszterelnök hivatala is megszólalt. A Downing Street szóvivőjének minapi tájékoztatása szerint a kormányfő “mélységesen aggályosnak” tartja a történteket.

 

MTI

Related posts

RENDHAGYÓ ÜNNEPSÉGEK GYULÁN

celebadmin

MÁR NEM KELL SOKAT VÁRNI AZ ÚJ JAMES BOND FILMRE

celebadmin

TUDOMÁNY, ROMANTIKA, SEMMELWEIS ÉS KOLTAI

celebadmin

Leave a Comment