Hírek Külföld

HELIKOPTER ZUHANT EGY FELHŐKARCOLÓRA

Helikopter zuhant egy felhőkarcolóra New York Manhattan negyedében.

A helyi idő szerint a kora délutáni órákban történt katasztrófának egy halálos áldozata van: a gépet vezető pilóta, aki egyedül tartózkodott a helikopteren.
A helikopter egy felhőkarcoló emeletébe “akadt bele”. Az azonnal kigyulladt épület adott otthon a francia BNP Paribas bankház irodáinak. A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, perceken belül megjelent New York állam éppen a városban tartózkodó kormányzója, Andrew Cuomo is.     Donald Trump elnököt azonnal tájékoztatták a katasztrófáról, leszögezve, hogy nem terrortámadásról, hanem közlekedési balesetről van szó. Az elnök ezt követően Twitteren közölte, hogy a kormányzat készen áll bármiféle segítség megadására.
Az épületet kiürítették, a környező utcákat lezárták. Az amerikai televízióknak nyilatkozó szemtanúk arról számoltak be, hogy a helikopter becsapódásakor az egész épület megingott, sokaknak azonnal a 2001. szeptember 11-i terrortámadás jutott az eszébe.
Az amerikai szövetségi légügyi hatóság közleményben tudatta, hogy széleskörű vizsgálatot indított a baleset körülményeinek felderítésére.         Az első információk szerint a katasztrófát valószínűleg a helikopter műszaki meghibásodása okozhatta.

 

MTI

Related posts

MARSRENGÉS VOLT, DE MIÉRT?

celebadmin

ELHUNYT BRÓDY VERA A LEGENDÁS BÁB TERVEZŐ

celebadmin

EZERHÁROMSZÁZ TÖLGYET AJÁNLOTTAK FEL A NOTRE DAME ÚJJÁÉPÍTÉSÉHEZ

celebadmin

Leave a Comment