Egyéb Hírek Külföld

TÁVOZIK A FEHÉR HÁZ VEZETŐ SZÓVIVŐJE

A hónap végén távozik hivatalából Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház vezető szóvivője – jelentette be Donald Trump csütörtökön.

Az amerikai elnök Twitteren közölte a hírt, tudatva egyúttal, hogy a szóvivőnő visszatér szülőföldjére, Arkansas államba. Trump sejteni engedte, hogy Huckabee Sanders a jövő évi választásokon indul az állam kormányzói posztjáért.
A 36 esztendős, háromgyermekes családanya három és fél évig volt a Fehér Ház szóvivőnője, és még Donald Trump politikai ellenfelei is elismerték a munkáját. Felkészült szóvivőként tartják számon, aki nem riadt vissza attól sem, hogy nem egyszer ütközzék újságírókkal. Édesapja, Mike Huckabee baptista lelkipásztor és republikánus politikus korábban Arkansas kormányzója volt.
Donald Trump bejelentése után nem sokkal Huckabee Sanders egy rendezvényen “élete megtiszteltetésének” nevezte szóvivői munkáját és így szerzett tapasztalatait. Mint fogalmazott: “egész életében kincsként őrzi” majd azokat.
“Semmire sem lehetnék büszkébb, mint arra, hogy szolgálhattam a hazámat, és különösen arra, hogy ennek az elnöknek dolgozhattam” – mondta.
A rendezvényen megjelent az elnök is, aki dicsérőn szólt róla.
“Különleges embernek” és “harcosnak” nevezte, valamint megismételte javaslatát, miszerint Huckabee Sandersnek indulnia kellene a kormányzóválasztáson.
“Sok mindenen mentünk keresztül együtt, Sarah kemény, de jó ember” – hangoztatta Trump.
Amerikai sajtóhírek szerint Sarah Huckabee Sanders az elmúlt hetekben magánbeszélgetésekben utalt rá, hogy fontolgatja indulását a kormányzói posztért.
Donald Trump egyelőre nem szólt arról, hogy ki lehetne Huckabee Sanders utódja.

 

MTI

Related posts

VÖRÖSBOROS PROGAMOKBAN ÚSZIK VILLÁNY A HÉTVÉGÉN

celebadmin

EJTETTÉK A KEVIN SPACEY ELLENI VÁDAK EGY RÉSZÉT

celebadmin

VIRTUÁLIS LESZ AZ IDEI SUNDANCE FILMFESZTIVÁL

celebadmin

Leave a Comment