Hírek Külföld

TRUMP LEMONDTA VARSÓI LÁTOGATÁSÁT

Donald Trump amerikai elnök telefonon arról tájékoztatta Andrzej Duda lengyel államfőt, hogy a Floridát fenyegető hurrikán miatt lemondja a második világháború kitörésének 80. évfordulójához kötődő varsói látogatását  – közölte csütörtök este a lengyel államfő kabinetfőnöke.

A látogatást a legközelebbi hónapokra halasztották el – tette hozzá Krzysztof Szczerski. “Trump elnök úgy ítélte meg, hogy nem hagyhatja el az Egyesült Államokat, mert az orkán, amely a hétvégén a déli államokat érheti, katasztrofális méretű lehet” – számolt be Szczerski.
Donald Trump a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében is bejelentette, hogy elhalasztja lengyelországi látogatását. Mint mondta: számára “nagyon fontos”, hogy Washingtonban tartózkodjék az előrejelzések szerint a hét végén partot érő hurrikán idején. “Elsődleges számunkra az amerikai emberek biztonsága” – fogalmazott.
A PAP lengyel hírügynökség szerint Trumpot a varsói megemlékezéseken Mike Pence alelnök helyettesíti.
Trump vasárnap beszédet mondott volna a varsói nemzetközi megemlékezéseken, hétfői programjában pedig kétoldalú tárgyalások szerepeltek a lengyel politikai vezetőkkel.

 

MTI

Related posts

VICTORIA BECKHAM DIVATHÁZA IS AZ ÁLLATVÉDELEM MELLÉ ÁLLT

celebadmin

TÁVOZIK POSZTJÁRÓL HOLLYWOOD LEGNAGYOBB HATALMÚ EMBERE

celebadmin

KÉT TAG IS TÁVOZOTT A PUNNANY MASSIFBÓL

celebadmin

Leave a Comment