Hírek Itthon

BORKAI ZSOLT MÁR NEM A MOB TAGJA

Borkai Zsolt keddtől már nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak – közölte a MOB csütörtökön az MTI-vel.

“Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi, vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük” – áll a közleményben.
A korábbi MOB-elnök a Magyar Torna Szövetség delegáltjaként volt MOB-tag.
Borkai Zsolt olimpiai járadékának esetleges megvonásáról a MOB tudatta, hogy az “olimpiai járadékkal összefüggő minden feladatot a sportpolitikáért felelős miniszter lát el 2017. január 1. óta. Az olimpiai járadékok megállapításának, folyósításának, vagy azok megszüntetésének kérdésében a jelenlegi törvényi szabályozás alapján a Magyar Olimpiai Bizottságnak nincs hatásköre eljárni.”
A MOB jelezte, a Magyar Olimpiai Bizottságot megkereste Steinmetz Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőcsoportjának tagja, és az olimpiai járadékról szóló törvény módosítása tervezetének véleményezését kérte.
“A törvénymódosítás tervezetéről kialakított véleményünket meg fogjuk küldeni a képviselőnek” – zárul a közlemény.
Az 1988-as szöuli olimpián lólengésben aranyérmes Borkai Zsolt 2010 és 2017 között volt a MOB-elnöke. Győr polgármesteréről az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

 

MTI

Related posts

EMMA THOMPSON KILÉPETT A LUCK CÍMŰ ANIMÁCIÓS FILMBŐL

celebadmin

MAJKA LELEPLEZTE STOHL ELJEGYZÉSÉT

celebadmin

GYÁSZOL A MONTHY PYTHON

celebadmin

Leave a Comment