Divat

INDUL A BUDAPEST CENTRAL EUROPEAN FASHION WEEK

Több mint 40 magyar és nemzetközi márka kollekciója mutatkozik be a Budapest Central European Fashion Weeken péntektől vasárnapig Budapesten, a bemutatóknak a Bálna Budapest és a Tesla Budapest Kulturális Központ ad helyet.

A magyar és nemzetközi szakma elismert kéBUDAPEST CENTRAL EUROPEAN FASHION WEEKpviselőivel, Budapest Fashion & Tech Summit konferenciával és a divattal kapcsolatos kísérő rendezvényekkel is várják az érdeklődőket az idei eseményen, amelyen a tervezők a 2020-as tavaszi-nyári kollekciójukat mutatják be – mondta el Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat és Design Ügynökség divatigazgatója az MTI-nek.
Hangsúlyozta: a régió egyik meghatározó divateseményét idén negyedik alkalommal rendezik meg. Pénteken a belvárosi Tesla Budapest Kulturális Központ ad otthont a olasz, ukrán és brit tervezők divatbemutatóinak és a Young Talents Shownak, valamint két magyar dizájner, Varga Viktor és a Cako márka is itt mutatkozik be.
Szombaton tíz, míg vasárnap kilenc magyar márka vonultatja fel jövő évi, tavaszi kreációit a Bálna Budapestben, a fiatal tervezők közül pedig Szegedi Kata csatlakozhat az idei bemutatókhoz – tette hozzá.
Csaknem 20 kísérő rendezvény is kapcsolódik az idei eseményhez, több tervező bemutatóterme nyílik meg a közönség előtt.
Kiemelte, hogy a bemutatók előtt csütörtökön Budapest Fashion & Tech Summit címmel rendeznek konferenciát 15 nemzetközi előadó részvételével a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Master Campusán, ahol a divat és technológia kapcsolatáról, a fenntarthatóságról, a digitális új innovációkról, valamint a magyar márkák nemzetközi érvényesüléséről lesz szó. Az előadást és a bemutatókat a nagyközönség online követheti majd.
Forintos-Szűcs Anita elmondta azt is, hogy az Olasz Divat Nemzeti Intézete (Camera Nazionale della Moda Italiana) is ott lesz az idei rendezvényen. Az ügynökség hároméves stratégiai megállapodást kötött a szervezettel, amely a milánói divathét főszervezője is egyben. A szakmai együttműködés keretében hét magyar márkának tartanak másfél éve workshopokat Észak-Olaszország legnagyobb városában, a márkák képviselői emellett minden évben részt vehetnek a Milan Fashion Weeken is. Az együttműködés része, hogy a különféle nemzetek tervezői is megjelenhessenek a magyar piacon.
Az igazgató kiemelte, hogy 60-80 nemzetközi influencer, média, bemutatóterem képviselői és viszonteladók kapnak meghívást a budapesti divathétre, amelynek elsődleges célja, hogy a magyar márkákat segítsék a nemzetközi piacon való megjelenésben.

 

MTI

Related posts

GRACE JONES 70 ÉVESEN IS BOMBA

celebadmin

PALVIN BARBI ÍZIG-VÉRIG MAGYAR LÁNY

celebadmin

VICTORIA BECKHAM DIVATHÁZA IS AZ ÁLLATVÉDELEM MELLÉ ÁLLT

celebadmin

1 comment

Leave a Comment