Hírek Külföld

MENNYIT ÉR BLOOMBERGNEK TRUMP BUKÁSA?

Michael Bloomberg akár egymilliárd dollárt is áldozna saját pénzéből arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. Ezt az eshetőséget a sokszoros milliárdos egy szombati texasi kampányrendezvényen jelentette be.

Vasárnap újságíróknak tovább emelte a tétet: mint mondta, vagyonának nagyon nagy részét is hajlandó arra költeni, hogy többé ne Donald Trump legyen az Egyesült Államok elnöke.
Bloomberg vagyonát a Forbes magazin 58,4 milliárd dollárra becsüli.     A 77 éves üzletember – aki a hétvégén Texasban, a március 3-i, úgynevezett Szuperkedd egyik választási színhelyén kampányolt -, San Marcos-i kampánygyűlésén kifejtette, hogy akkor is kész egymilliárdot költeni a demokraták választási kampányára, ha nem ő lesz a párt jelöltje a 2020 novemberében esedékes választáson. Mint fogalmazott: éles politikai nézetkülönbségeik ellenére is hajlandó finanszírozni akár Bernie Sanders vermonti, akár Elizabeth Warren massachusettsi szenátorokat.
Feltárta, hogy 17 nagy kampányirodát nyit a közeljövőben, és ezek jó részét akkor sem zárja be, ha az elnökjelöltet állító konvención nem őt választják meg. Mint mondta, nem tervez negatív kampányt egyetlen demokrata párti elnökjelölt-aspiráns ellen, még azok ellen sem, akik őt élesen bírálják.
Korábban mind Bernie Sanders, mind Elizabeth Warren azzal vádolta őt, hogy megpróbálja “megvásárolni” magának a Fehér Házat.     Bloomberg vasárnap újságíróknak – szintén Texasban – azt mondta, azért bizakodik, hogy ő lesz az elnökjelölt, mert a többi aspiráns “túlságosan liberális” és ezért képtelen lenne legyőzni Donald Trumpot. “Én elfogadható vagyok a mérsékelt republikánusok számára is” – hangoztatta.
Michael Bloomberg november végén jelentette be, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. Azóta több mint 200 millió dollárt költött kampányára.

 

MTI

Related posts

LEMONDTÁK PLÁCIDO DOMINGO FELLÉPÉSEIT

celebadmin

TOVÁBB NŐTT A MOSZKVAI REPÜLŐSZERENCSÉTLENSÉG ÁLDOZATAINAK SZÁMA

celebadmin

NEM LESZ IDÉN RED BULL AIR RACE BUDAPESTEN

celebadmin

Leave a Comment