Filmek Programok

BROTHERHOOD A FRISS HÚSON

A Brotherhood című rövidfilmet, a Daughter és a Memorable című Oscar-díjra jelölt alkotásokat is vetítik az idei Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztiválon, amelyet március 23. és 29. között tartanak a budapesti Toldi moziban.

A márciusi eseménysorozat versenyprogramjában 17 külföldi film szerepel, köztük hat animáció. A 17 film között három Oscar-jelölt alkotást tűznek műsorra – tájékoztatták szerdán a szervezők az MTI-t
Meryam Joobeur kanadai-tunéziai rendező Oscar-díjra jelölt Brotherhood című rövidfilmjében Mohamed, az idős pásztor a tunéziai vidéken él feleségével és két fiával. Mohamedet megrázza, amikor idősebb fia, Malik egy titokzatos új feleséggel tér vissza egy hosszabb utazásból. A feszültség apa és fia között egyre fokozódik.
Daria Kascsejeva tádzsik rendező Daughter című Oscar-jelölt animációja többek között olyan kérdésekre keresi választ, hogy el kell-e titkolnunk belső fájdalmunkat, bezárni magunkat saját világunkba, örökké apánk szeretetére vágyva?
Bruno Collet francia alkotó Oscar-esélyes Memorable című animációjában a festőként dolgozó Louis és felesége, Michelle mostanában különös történéseket tapasztal: lassan a bútorok, tárgyak és az emberek elvesztik valószerűségüket.
A korábbi évekhez hasonlóan idén is a vetítések mellett pitchfórumot és egyéb szakmai programokat is tartanak.
A teljes nemzetközi program a Friss Hús weboldalán érhető el, a magyar versenyprogramot várhatóan február 17-én hozzák nyilvánosságra.
A Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket – írták a tájékoztatóban.

 

MTI

Related posts

MICHAEL CUNNINGHAM A PRÁGAI IRÓI FESZTIVÁL SZTÁRVENDÉGE

celebadmin

IDÉN SEM MARADUNK MORCHEEBA KONCERT NÉLKÜL

celebadmin

BUD SPENCER VISSZATÉR A VÁSZONRA – EMLÉKFILM

celebadmin

Leave a Comment