Hírek Programok Zene

TOVÁBB ZÖLDÜL A BUDAPEST PARK

Környezetvédelmi témájú videósorozatot indít ismert magyar zenészekkel a Budapest Park, amely április 23-án indítja kilencedik évadát.

A Zenészek Ökoforradalmi Sorozata első, pilot részében a Follow The Flow tagjai láthatók. A Youtube-on és Facebookon megjelenő széria hét epizódon keresztül jár körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig – közölte a kulturális intézmény hétfőn az MTI-vel. Az első rész a https://youtu.be/Ja2rdhMGCKg-on látható.
A sorozatban szerepel Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Beck Zoli (30Y), Puskás Peti (Biebers), Farkasházi Réka, Wolfie (Punnany Massif), Columbo (Irie Maffia, Brains) és Fluor (Wellhello) is, mindannyian saját tapasztalataikat osztják meg a nézőkkel, ehhez elismert klímaszakértők adtak útmutatást számukra.
A videók célja, hogy közelebb kerüljön hozzánk a klímatudatosság fogalma, illetve a mindennapokban is alkalmazható praktikákat tanulhassunk közösen.
“A tavalyi évtől együttműködési megállapodást kötöttünk egy kiváló szakemberekből álló klímaszakértői csapattal. Ők segítenek nekünk olyan információkat megosztani a látogatókkal, amelyek hasznos tanácsokat és módszereket adnak a klímaváltozás megállításához. Küldetésünk fontos része, hogy miközben sokszínű élményt nyújtunk, hozzájáruljunk a társadalom nyitottabb gondolkodásához, és megmutassuk az egyén fontosságát a kedvező irányú változásokban, a rászorulók támogatásában” – idézte a közlemény Pálffy Andrást, a Budapest Park alapítóját, stratégiai igazgatóját.
A 2020-as szezonban csökkentik a PET palackok számát, az egyszer használatos műanyag helyett bevezetik a repoharat, ezt több budapesti klubbal, szórakozóhellyel, helyszínnel összefogva egyedi, tokennel működő konstrukcióban. A vendég a hálózathoz tartozó helyszínen kiváltja repoharát egyszeri 300 forintos díjért, amelyet távozáskor tokenre válthat, ezt pedig bármely partnernél bármikor új repohárra cserélheti.
A kommüniké kiemeli: Budapest Park kezdetektől fogva fontosnak tartja a környezet tehermentesítését, kilenc éve lényegében áruszállítási forgalomból kivont hajózási konténerek újrahasznosításával nyerte el mai arculatát. Szelektíven kezelik a Parkban keletkező hulladékot, a tavalyi évtől a szívószálat csak kérésre adnak a vendégeknek, támogatják a közösségi közlekedést, a várhatóan teltházas koncerteken sűrűbbek lesznek a HÉV járatai, szívesen látják a kerékpárosokat. Figyelmet fordítanak továbbá a vízfelhasználás takarékosságára, inverteres technológiával működő klímaberendezéseket alkalmaznak, a színpad megvilágítását és a kivetítőket ledekkel oldják meg.
Mint írták, a 10 Millió Fa közösséggel együttműködve szeretnék a Park környékét zöldebbé varázsolni.

 

MTI

Related posts

TÖRVÉNYSÉRTŐ VOLT AZ ÓVADÉK ENGEDÉLYEZÉSE A HAJÓBALESET ÜGYÉBEN

celebadmin

MAJKA LELEPLEZTE STOHL ELJEGYZÉSÉT

celebadmin

MAJDNEM MEGFÚJTAK EGY REMBRANDT-FESTMÉNYT

celebadmin

Leave a Comment