Hírek Külföld

IZRAELBEN IS SZIGORODOTT A KIJÁRÁS RENDJE A KORONAVÍRUS MIATT

Csakis a feltétlenül szükséges esetekben, munkahelyre történő utazásnál, élelmiszer és gyógyszervásárlásnál, orvosi vizsgálatokhoz hagyhatják el otthonaikat az izraeliek az egészségügyi minisztérium legújabb, keddi rendelete szerint.
Tilos csoportosan parkokba, játszóterekre, a tengerpartra vagy más nyilvános helyekre menni, csakis gyermekekkel, családtagokkal, vagy háziállatokkal egyedül lehet elhagyni a lakást.
Tilos tanórákat és szakköröket tartani, és a sporttevékenységeket is legfeljebb öt fős csoportban lehet tartani azzal a feltétellel, hogy a részt vevők között figyelni kell a két méter távolságra. Kerülni kell a barátok és családtagok vendégül látását.
Az idős embereknek és a krónikus betegségben szenvedőknek – ha csak lehetséges – egyáltalán nem szabad elhagyni otthonukat, és őket sem szabad látogatni. Segítséget kell kérniük a barátoktól és a családtagoktól ellátásukhoz.
Izraelben jelenleg háromszázhuszonnégy fertőzöttről tudnak. Közülük öten súlyos állapotban vannak, viszont tizenegyen kigyógyultak a betegségből. A Sin Bet belbiztonsági szolgálat elkezdte feltérképezni azokat a személyeket, akik a betegségük ismertté válása előtti két hétben a koronavírussal fertőzött új betegek közelében voltak. Őket értesítik, és házi karanténra kötelezik.
Az esti órákban és a hétvégén nem lesz közösségi közlekedés, és napközben is csak a munkavégzéshez feltétlenül szükséges járatokat üzemeltetik.
Már kilenc laboratóriumban végeznek koronavírus-tesztet, és napi ezer fölé emelkedett az elvégzett vizsgálatok száma.

 

MTI

Related posts

EGYRE TÖBB A MAGYAR SZINGLI

celebadmin

MONDJUK MENNYIT KASZÁLT MARIAH CAREY IDÉN A KARÁCSONNYAL

celebadmin

RENDHAGYÓ LESZ A SANGHAJI FILMFESZTIVÁL

celebadmin

Leave a Comment