Filmek Hírek

RENDHAGYÓ FILMFESZTIVÁLON DÍJAZTÁK A SZTÁROKAT

Virtuális gálán díjazták kedden Anthony Hopkinst és Kate Winsletet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF).

A díjazottak otthonukból, felvételről jelentkeztek be és mondtak köszönetet pályafutásuk elismeréséért.
Anthony Hopkins a díját a világszerte a mentőszolgálatoknál dolgozóknak ajánlotta. Winslet elmondta, hogy furcsán érzi magát a színészi életműdíj miatt, és hozzáfűzte: most inkább azoknak jár a taps, akik a koronavírus elleni harc frontvonalában küzdenek – idézte a BBC News.
A virtuális gálát a Torontói Filmfesztivál egy mozijában rendezték meg, csekélyszámú közönség jelenlétében.  A fesztivál a pandémia miatt idén drasztikusan karcsúsított formában zajlik, a mozis vetítésekre csak a torontóiak válthatnak jegyet.
A TIFF életműdíjával tüntették ki Chloe Zhao és Mira Nair rendezőket is.
A díjátadó gála Martin Scorsese szintén előre felvett bevezetőjének vetítésével kezdődött. A filmrendező megindultságát fejezte ki afölött, hogy az olyan fesztiválok, mint a torontói, továbbra is zajlanak.
Mint a 77 éves Oscar-díjas filmes mondta: szomorú látni, hogy a mozit marginalizálják, leértékelik és a “házias ételek” közé sorolják. “Nem emlékeztethetjük az embereket eléggé arra, hogy ez a figyelemre méltó művészeti ág sokkal több mint szórakoztatás, legjobb pillanataiban csoda és inspiráció forrása” – fogalmazott.
Winslet új filmje, az Ammonite torontói premierje után kapta meg a díjat. A filmben a 19. századi angol paleontológust, Mary Anninget alakította. A Francis Lee rendezésében készült romantikus drámában Saoirse Ronan játssza a szerelmét.
Anthony Hopkinsnak a The Father című filmjét vetítették a kanadai fesztiválon. A Florian Zeller színművéből készült filmadaptációban Hopkins demenciában szenvedő idős férfit játszott. A 82 éves Oscar-díjas brit színész arról is szólt videoüzenetében, hogy nagyon örül, hogy még mindig dolgozhat.
Chloe Zhao a hét végén befejeződött velencei filmfesztiválon elnyerte az Arany Oroszlán-díjat Nomadland című filmjével. A produkció, amelynek főszereplője Francis McDormand, egy megözvegyült nőről szól, aki a 2008-as pénzügyi válság után felszámolja addigi életét és kocsijába költözve nomádként vág neki Amerikának.
A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 19-én zárul.

 

MTI

Related posts

KILENC ÁPOLÓNŐ VÁRANDÓS EGYSZERRE EGY SZÜLÉSZETEN

celebadmin

OROSZ OLDALAKAT FÜGGESZTETT FEL A FACEBOOK

celebadmin

KIKET TÁMAD AZ ALZHEIMER?

celebadmin

Leave a Comment