Egyéb Hírek

KAMPÁNY A SHERLOCK HOLMES MÚZEUMÉRT

Stephen Fry felkarolta azt a kampányt, amely egy portsmouthi épület Sherlock Holmes-múzeummá alakításáért indult.

A színész, író és műsorvezető szerint a kiszemelt Edward-korabeli épület “ideális helyszíne” lenne a múzeumnak. A BBC News honlapja szerint azonban a városi tanács vezető kulturális tanácsosa “teljességgel alkalmatlannak” tartja az épületet a múzeum számára.
Arthur Conan Doyle, a Sherlock Holmes-regények írója Portsmouthban élt, és archívumainak egy része a közeli Portsmouth Múzeumban kapott otthont.
A város ezer lakója írta alá a petíciót, amelyben ellenzik, hogy a Sherlock Holmes-múzeumnak kiszemelt épületben, amely korábban irattár volt, tanácsi lakásokat alakítsanak ki. A kampány résztvevői azt akarják elérni, hogy a Lancelyn Green-gyűjtemény, amely Conan Doyle 14 ezer darabos kollekcióját tartalmazza, és jelenleg zömmel raktárakban pihen, az Edward-korabeli épületben kapjon helyet.
Fry számos Sherlock Holmes-hangoskönyvet készített, és szerepelt a Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték című filmben is. A színész sürgette a városi tanácsot, hogy “ragadják meg a pillanatot, és hozzanak létre valamit, ami komolyan megnövelheti a város tekintélyét”. Mint hangsúlyozta, Holmes világszerte minden generáció számára igazi hős, és az iránta való csodálat csak tovább nő majd.
“Rajongók légióit vonzaná a világ minden tájáról a Holmesnak szentelt legnagyszerűbb archívum” – tette hozzá.
A városi önkormányzat kulturális tanácsnoka, Steve Pitt elismerte, hogy egy Conan Doyle-múzeum nagyon jó lenne a városban, de úgy vélte, hogy annak más helyszínt kell találni.
A tanács tagjai jövő kedden vitatják meg a témát.

MTI

Related posts

ÜTKÖZHET A TEJÚTRENDSZER

celebadmin

TÖBB HALÁLOS ÁLDOZATA VAN AZ AMERIKAI EXTRÉM HIDEGNEK

celebadmin

MEGHALT BIBI ANDERSSON

celebadmin

Leave a Comment