Hírek Zene

A LEGPIACKÉPESEBB MAGYAR ELŐADÓK

A Platon Karataev vezeti a nemzetközi zenei színtéren aktuálisan legpiacképesebb magyar előadók legfrissebb listáját. A HOTS – Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda évente kétszer méri fel a hazai terepet ebből a megközelítésből.

A hazai könnyűzenei előadók és szakemberek segítségével elkészülő HOTS shortlist az alapja minden olyan export irányú ajánlásnak, amely a nemzetközi eseményeken, programokon történő magyar képviseletre irányul.
Idén először frissült az exportképes hazai előadók névsora. Mint írták, a 15-ös lista nem objektív mérőszámokon alapul, inkább pillanatfelvételként értelmezhető, ugyanakkor rendszeresen több mint háromszáz magyar kreatív szakember és könnyűzenei előadó véleményét kérik ki.
Ezúttal 261 hazai produkcióra érkezett szavazat, de a listára felkerülő tizenöt zenekar gyűjtötte be az összes leadott pont 56,5 százalékát – közölte a Hangfoglaló Program kedden az MTI-vel.
A Platon Karataev külföldi sikereinek és tavaly megjelent, Atoms című albumának köszönhetően tavaly már stabil szereplője volt a listának, most először ugrott annak élére. A nevét Tolsztoj Háború és békéjének egyik szereplőjétől kölcsönző budapesti együttes 2016-ban alakult, az Atoms előtt már készített egy stúdióalbumot (For Her, 2017) és egy EP-t (Orange Nights, 2016). A Platon Karataev – Balla Gergely (gitár, ének), Bradák Soma (dob), Czakó-Kuraly Sebestyén (gitár, ének) és Sallai László (basszusgitár) – 2018-ban európai turnén járt és egy dél-koreai fesztiválon is szerepelt.
A második helyezett Deva (Takács Dorina projektje) 2020 második félévében debütált a listán, a harmadik Qualitons 2019 óta minden alkalommal ott van az első háromban. A negyedik helyre a Fran Palermo, az ötödikre a Bohemian Betyars, a hatodikra a Devil’s Trade került. A további sorrend: Belau, Mörk, Middlemist Red, Saya Noé, Ohnody, Mordái, jazzbois, Jónás Vera Experiment és Lazarvs. A lista két új szereplője a nemrég az International Live Music Conference-re meghívott jazzbois, illetve a 2021 elején a hollandiai Eurosonicon fellépő Mordái.

MTI

Related posts

AZ ALTER BRIDGE VISSZATÉR BUDAPESTRE

celebadmin

EMMA THOMPSON KILÉPETT A LUCK CÍMŰ ANIMÁCIÓS FILMBŐL

celebadmin

CURTIS KIJÖTT AZ ELVONÓRÓL

celebadmin

Leave a Comment