Hírek Itthon

EMLÉKEZÉS AZ ÁLDOZATOKÉRT

Budapest csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez: jövő szerdán délben egy perc némasággal emlékezik meg a koronavírus-járvány áldozatairól, és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a pandémia következményeit – közölte a főpolgármester vasárnap Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely hozzátette: szerda délben egy percre megáll a közösségi közlekedés is Budapesten, ezzel osztozva azok gyászában, akiktől szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket vette el a járvány. Mint írta, ezzel a gesztussal szeretnék megköszönni mindazok munkáját, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal: orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, mentősöknek és azoknak, akik munkájukkal a korlátozások idején is működtetik a városokat és Magyarországot.     A főpolgármester kiemelte, hogy “az emlékezés és a hála gesztusai nem az egyre alpáribb hangú politikai viták felhangosítását, hanem éppen azok lehalkítását célozzák”.
Karácsony Gergely arra kért mindenkit, hogy aki teheti, március 24-én délben csatlakozzon az egyperces csend kezdeményezéshez, nem csak Budapesten.

MTI

Related posts

ÚJRA ITT VAN A POLLENSZEZON

celebadmin

CHANNING TATUM BECSAJOZOTT

celebadmin

DÜBÖRÖG A MŰANYAGMENTES JÚLIUS

celebadmin

Leave a Comment