Filmek Hírek

TOVÁBBRA IS VILÁGHÓDÍTÓ ÚTON A POST MORTEM

Négy újabb fesztivál versenyprogramjába kapott meghívást Európában és Brazíliában Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem.

A Post Mortem bekerült a világ egyik legnagyobb fantasztikus filmfesztiváljára, a brüsszeli BIFFF-re, amelyet április 6. és 18. között rendeznek meg online. A BIFFF évente 60 ezer látogatót vonz, és olyan vendégekkel büszkélkedhet, mint Peter Jackson, Terry Gilliam, William Friedkin, Park Chan-Wook és Guillermo del Toro – olvasható a készítők MTI-hez eljutatott csütörtöki közleményében.
Két brazil fesztivál is műsorára tűzi versenyprogramjában a Post Mortemet: április 9. és 18. között a brazíliai Porto Alegrében – szintén online – rendezik meg Latin-Amerika legnagyobb fantasztikus filmeket bemutató fesztiválját, a 17. Fantaspoa Fesztivált, április 16. és 29. között pedig Sao Paulo ad otthont a 11. Cinefantasynak.
Végül április 26. és május 4. között rendezik meg a portugáliai Portóban a 41. Fantasportót, ahol szintén a fő versenyprogramban fog szerepelni Bergendy Péter horrorfilmje.
A film története szerint 1918 fagyos telén Tomás, a fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk.
A különleges hangulatú film főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor is látható a Post Mortemben – írja a közlemény.

MTI

Related posts

TAROL DIONNE BENNETT MAGYARORSZÁGON KÉSZÜLT KORONGJA

celebadmin

BOTRÁNY A FEZENEN

celebadmin

TOVÁBB TAROLNAK AZ ÉLŐSKÖDŐK

celebadmin

1 comment

Leave a Comment