Filmek Hírek Külföld

SZÁZNYOLCVAN FOKOT FORDUL A GOLDEN GLOBE

A Golden Globe-díjakat odaítélő Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) jelentős változtatásokat jelentett be a szervezettel kapcsolatban – számolt be róla kedden a BBC News.

Az újságírószervezet közlése szerint a következő 18 hónapban számos fekete tagot vesznek fel, és 50 százalékkal növelik a tagságot.
A HFPA (Hollywood Foreign Press Association) az utóbbi hónapokban bírálatok kereszttüzébe került “diszkriminatív gyakorlata” és etikai problémák miatt, köztük azért, mert ajándékokat fogadott el különböző iparági szereplőktől.
A szervezet jelenlegi 86 tagjának – köztük az egyetlen fekete tudósítónak – eljuttatott levelében kiemelte, hogy az elmúlt hónapok nagyon nehezek voltak mindannyiuk számára, és öt pontban vázolta fel a szükséges változtatásokat, amelyek a szervezet működésének minden aspektusát érintik majd.
A javaslatok között szerepel, hogy jelentősen növelik a tagság létszámát, különös tekintettel a fekete tagok toborzására. Továbbá új magatartási kódexet is ígértek.
A HFPA igazgatótanácsa által előterjesztett javaslatok között szerepel, hogy a tagoknak nem kell Dél-Kaliforniában lakniuk, és a tagság az Egyesült Államok más részein élő újságírók előtt is nyitva áll.
A tagok nem fogadhatnak el promóciós ajándékokat, valamint nevüket, életrajzukat és hovatartozásukat fel kell tüntetni a szervezet honlapján.
A HFPA vezetősége jelezte, hogy kész testületileg lemondani, ha javaslatait nem fogadják el, és nem sikerül őket időben végrehajtani.

MTI

Related posts

AZ ELMARADT NAGY-SZÍN-PAD GYŐZTESEI

celebadmin

DRÓNOK VESZÉLYEZTETIK A KÖZLEKEDÉST A LISZT FERENC REPÜLŐTÉREN

celebadmin

Justin Timberlake könyvet írt

celebadmin

Leave a Comment