Filmek Hírek Külföld

AMERIKÁVÁ VÁLTOZTATTA GLASGOW BELVÁROSÁT INDIANA JONES

Amerikai zászlódíszbe borult Glasgow belvárosa, ahol a legújabb Indiana Jones-filmet forgatják.

Csillagsávos lobogók lengtek az épületek utcai homlokzatán, mivel a skót városban az 1960-as évek New Yorkjából azt a jelenetet forgatják, mikor az Apolló-11 küldetés asztronautái hazatértek.
A BBC News emlékeztetett arra, hogy a sorozat ötödik epizódjában is Harrison Ford játssza Indiana Jones szerepét, és a szereposztásban ezúttal Pheobe Waller-Bridge és Mads Mikkelsen is látható.
A glasgow-i forgatási helyszínt júniusban építették fel a belvárosban, így a járókelők is kaphattak egy kis ízelítőt a filmjelenet díszleteiből.
Az egyik felirat azt hirdeti, hogy “New York üdvözli Armstrongot, Aldrint és Collinst”, akik az Apolló-11 fedélzetén először jutottak el a Holdra 1969-ben.
Hazatérése után a három űrhajóst több milliós tömeg köszöntötte a New Yorkban és Chicagóban megrendezett felvonulásokon 1969 augusztusában.
A glasgow-i helyszínen James Mangold, a film rendezője is próbált a színészekkel.
A film forgatását Glasgow városa is támogatta, engedélyezték, hogy a stáb bolthelyiségeket béreljen és utakat zárjon le, ahol erre a felvételek miatt szükség volt.
Colin Edgar glasgow-i szóvivő elmondta, hogy ezeket a lehetőségeket nem fizettetik meg a produkciókkal, mivel a filmek gazdasági hasznot hoznak a városnak.
Mint magyarázta: a városban járókelők azzal, hogy fotózzák a díszleteket, és a képeket felteszik a közösségi médiára, jó reklámot csinálnak a helynek. “Az ilyesmi vonzza a turistákat, akik itt költik el a pénzüket, de egyúttal a filmes és televíziós produkciók körüli munkahelyeket is támogatja” – tette hozzá.
Edgar szerint Glasgow építészete “komoly vonzerőt jelent” a filmipar számára, mivel a világ számos városának szerkezetét vették mintául. “Glasgow rácsszerkezettel épült, ami megkönnyíti egyes részeinek lezárását a filmezéshez. Sok hasonlóan kialakított észak-amerikai város filmes helyszínéhez éppen Glasgow a megfelelő hely” – hangsúlyozta.
Ford júniusban járt Skóciában a film forgatása miatt. A 78 éves filmsztárt az észak-yorkshire-i Grosmontban és Tynesidében is látták.
A színész 1981-ben tűnt fel először a filmvásznon Indiana Jones szerepében, Az elveszett frigyláda fosztogatói című Steven Spielberg-filmben. Ezt követte az India Jones és a végzet temploma 1984-ben, majd 1989-ben az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, végül 2008-ban az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága.
Az ötödik epizódon régóta dolgoznak, közben több forgatókönyvíró fordult meg a produkciónál, amit a pandémia is hátráltatott.
Az egyelőre cím nélküli filmet várhatóan 2022 júliusában láthatja a közönség.

MTI

Related posts

STRASBOURG SEM ELNÉZŐ A DISZKÓTRAGÉDIÁVAL

celebadmin

ELHUNYT KEITH FLINT A PRODIGY ÉNEKESE

celebadmin

A TÍZ LEGÍGÉRETESEBB NEMZETKÖZI TEHETSÉG KÖZÉ SOROLTÁK STORK NATASÁT

celebadmin

1 comment

Leave a Comment