Egyéb Hírek Külföld

LEFESTETETT EGY BANKSY-GRAFFITIT A HELYI TANÁCS

Lefestettek egy Banksy-graffitit a brit tengerparton, amely két gyereket ábrázolt egy levegőbe emelkedő, felfújható csónakon, mivel a helyi közösségben egy kislány tragikus halálának emlékét idézte fel.

A BBC hírportáljának cikke szerint a lány 2018-ban halt meg a norfolki Gorleston strandján, amikor szétrobbant a felfújható ugrálóvár, amelyen tartózkodott.     Banksy műalkotása augusztusban jelent meg egy falon a helyszín közelében. A városi tanács úgy döntött, hogy tekintettel a helyi lakosok érzéseire, lefesti a graffitit.
A tanács illetékesei szerint a képet helyre lehet állítani, és alkalmasabb helyet lehet találni neki.
“Köszönjük Banksynek a csodálatos műalkotást, és abszolút megértjük, hogy ezekről a körülményekről nem tudhatott” – fűzték hozzá.     Az alkotásról korábban Banksy elismerte, hogy az ő munkája. A falfestmény egyike annak a 10 képnek, amelyet a személyazonosságát titokban tartó művész Norfolkban és Suffolkban hagyott az úgynevezett “nagy brit graffitizés” (Great British Spraycation) során. Az első kép augusztus 6-án, pénteken jelent meg, a többit pedig a következő napokban fedezték fel.     Great Yarmouth kikötővárosban olyan falfestményt készített a művész, amely egy buszmegálló tetején táncoló párt ábrázol, egy harmonikán játszó férfi kíséretében. Az alkotást kordonnal kerítették el, nehogy megsérüljön.

MTI

Related posts

VELENCEI PREMIERREL INDÍTOTT HORVÁT LILI FILMJE

celebadmin

ÚJABB ÖNGYILKOSSÁGOT KÍSÉRELT MEG PARIS JACKSON?

celebadmin

EGYRE TÖBB A MAGYAR SZINGLI

celebadmin

1 comment

Leave a Comment