Filmek Hírek

ÉLETMŰDÍJJAL JUTALMAZZÁK MARION COTILLARD SZÍNÉSZNŐT

Életműdíjat kap szeptemberben a 69. San Sebastian-i Filmfesztiválon Marion Cotillard francia színésznő.

Cotillard szeptember 17-én, a fesztivál megnyitó ünnepségén veheti át a Donostia-díjat.
A színésznő, akinek legutóbbi filmjét, az Annette című zenés drámát a cannes-i filmfesztiválon is díjazták, korábban az Oscar-, a Golden Globe- és a Bafta-díjat is elnyerte a La Vie en Rose című filmben nyújtott Edit Piaf-alakításával – emlékeztetett a Variety.com.
Cotillard számos kiemelkedő rendezővel dolgozott már, szerepelt Jacques Audiard Rozsda és csont, Michael Mann Közellenség, Christopher Nolan Eredet és A sötét lovag, Woody Allen Éjszaka Párizsban, Steven Soderbergh Fertőzés és legutóbb Leos Carax Annette című filmjében is.
Cotillardtól Cannes-ban nemcsak az Annette című filmet láthatta a közönség, amelyben híres operaénekesnőt alakított Adam Driver oldalán, hanem egy dokumentumfilmet is, ugyanis ő volt Flore Vasseur Bigger Than Us című környezetvédelmi témájú munkájának egyik producere.
A dokumentumfilmet a Donostia-díj átadását követő napon, szeptember 18-án San Sebastianban is levetítik.
A filmfesztivál nyitófilmjének a szervezők a kínai Csang Ji-mu One Second című drámáját választották. A mustrán Wes Anderson A francia kiadás és Jane Campion The Power of the Dog című filmjét is bemutatják.

MTI

Related posts

ÚJRAINDUL AZ AVATAR TÖBB RÉSZES FOLYTATÁSÁNAK FORGATÁSA

celebadmin

MAGYARORSZÁG ELÉRTE A TÚLFOGYASZTÁS NAPJÁT

celebadmin

KIDERÜLT, HOGY KI A LEGJOBBAN FIZETETT ZENÉSZ!

celebadmin

Leave a Comment