Egyéb Hírek Külföld Sport

A BRIT LOVASSPORT HÍRESSÉGEI KÖZÉ VÁLASZTOTTÁK A KIRÁLYNŐT

A brit lovassport hírességeinek legpatinásabb közösségébe választották hétfőn II. Erzsébet királynőt, akinek évtizedek óta közismert szenvedélye a sportág.

A 95 esztendős brit uralkodó a British Champions Series Hall of Fame tagja lett a brit lovassport kiemelkedő hírességeit – lovakat és lovasokat egyaránt – 1970-ig visszamenőleg nyilvántartó hivatalos szervezet bejelentése szerint.
A tájékoztatás hangsúlyozza, hogy a királynő egyben a brit lovassporthoz kiemelten hozzájáruló személyiségek külön kategóriájának első tagja.
A méltatás szerint a brit uralkodó több mint 70 éve a brit lóversenyzés elsőszámú támogatója, és a The Derby – közkeletű nevén az epsomi derbi – kivételével a British Classics sorozat mindegyik nagy versenyén volt saját tenyésztésű és tulajdonú győztes lova.
Az uralkodó korántsem a brit királyi család egyetlen olyan tagja, aki kiemelkedő eredményeket ért el a lovassportokban.
Unokája, Zara Tindall – a királynő egyetlen leányának, Anna hercegnőnek a lánya – világbajnok díjugrató, aki a 2012-es londoni nyári olimpián csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéniben pedig aranyat nyert.
II. Erzsébet királynő néhai férje, az életének századik évében idén áprilisban elhunyt Fülöp edinburghi herceg háromszor is járt Magyarországon fogathajtó és egyéb lovasversenyek résztvevőjeként.

MTI

Related posts

SOK MŰKINCS MEGMENKÜLT A NOTRE DAME- I TŰZVÉSZBŐL

celebadmin

BEAT ÜNNEP A MŰCSARNOKBAN

celebadmin

A FÉRFIAK URALJÁK A POPSZAKMÁT

celebadmin

Leave a Comment