Hírek Itthon Sport

CSÁNYI SÁNDOR BÍZIK MARCO ROSSI SZAKMAI TUDÁSÁBAN

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke egy pénteki interjúban kijelentette, 2025-ig biztosan Marco Rossi marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

“Megbeszéltük Rossival, hogy marad a szerződése végéig, vagyis 2025-ig a kapitány, és abban bízom, hogy majd azt követően is tudunk új szerződést kötni vele” – szögezte le az elnök a portfolio.hu portálnak nyilatkozva. Hozzátette, bízik az olasz szakvezetőben, aki összességében jó csapatot rakott össze, nem véletlen, hogy voltak is megkeresései, nem is rossz csapatoktól.
Rossi esetleges távozása azt követően vetődött fel egyre többször, hogy a nemzeti csapat az Európa-bajnoki döntős Angliától, majd kétszer Albániától is kikapott a világbajnoki selejtezősorozatban.
Az európai, illetve a nemzetközi szövetségtől kapott pénzbüntetések és zárt kapus szankciók kapcsán Csányi elárulta, a vénaszkenner bevezetését tervezik a stadionokban a szurkolók minél hatékonyabb azonosíthatósága érdekében.
A magyar bajnokságról az MLSZ elnöke úgy vélekedett, a színvonala jelentősen javult az elmúlt időszakban, de nem tartja jónak, hogy a nagyvárosok tradicionális csapatai, például a Győr, a Pécs, a Szeged, a Békéscsaba nem az NB I-ben játszik.
“Gondolkodunk is azon, hogy megemeljük az NB I létszámát, ezzel párhuzamosan pedig csökkentjük az NB II-ét” – nyilatkozta.
Csányi kijelentette, nagyon ellenzi, hogy sok külföldi futballista szerepel a magyar csapatokban. “Ez számomra érthetetlen, és az is érthetetlen, hogy a tulajdonosok miért nem keményebbek ebben a kérdésben” – hangsúlyozta.

MTI

Related posts

ÖSSZEFOGTAK AZ OLASZ CÉGEK A JÁRVÁNY ELLEN

celebadmin

ILLUSZTRIS DÍSZVENDÉGGEL INDUL AZ IDEI KAFF

celebadmin

VAJNA TÍMEA POSZTOLT FÉRJE TEMETÉSÉRŐL

celebadmin

Leave a Comment