Egyéb Filmek Hírek

HANNIBAL LECTER LEVELEI

Hannibal Lecter levelei Clarice Starling ügynökhöz címmel gyűjtötte kötetbe új verseit Farkas Wellmann Endre. Az erdélyi magyar költő, újságíró a filmekből ismert emberevő sorozatgyilkos alakját a mai hétköznapokba helyezte.
“Előző néhány kötetemben Néró, az őrült római császár alakjával foglalkoztam kétezer év távlatából. A bárányok hallgatnak című, harminc évvel ezelőtt bemutatott amerikai thriller két főhősének viszonya lehetőséget adott arra, hogy a jelen morális, lelki, mentális állapotairól próbáljak meg beszélni” – mondta a József Attila-díjas költő az MTI-nek.
Mint kifejtette, a kötethez hozzárendelhető egy kerettörténet, amelyben Hannibal Lecter Baltimore-ból Európába jön, hogy hazalátogasson Litvániába, és közben Lengyelországon és Stockholmon keresztül valahogy Magyarországra érkezik.
“Lecter első levelét már néhány éve publikáltam az Irodalmi Jelen című folyóiratban. Nehezen, lassan dolgozom, de a Térey-ösztöndíj lehetőséget és konkrét célt teremtett számomra egy könyv megírásához” – idézte fel Farkas Wellmann Endre.
A kötetet, amely negyven verset tartalmaz, a költő a közelmúltban elhunyt Térey János és Szőcs Géza emlékének ajánlotta; utóbbi verseiből írta annak idején diplomadolgozatát is a kolozsvári egyetemen.
“Egyfajta kép a világról, miközben a versek a Hannibal-filmek metaforái között lavíroznak és próbálják bizonyos értékek viszonylagosságát körüljárni különböző szemszögekből” – fogalmazott a költő.
A Hannibal Lecter levelei Clarice Starling ügynökhöz című kötet a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. kiadásában jelent meg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia programjában.

MTI

Related posts

ELHUNYT MAX VON SYDOW A SVÉD SZÍNÉSZLEGENDA

celebadmin

KIÁLLÍTÁS MUTATJA BE RICHARD BURTON ÉLETÉT

celebadmin

KÜLFÖLDÖN AKARTA ELADNI A SAJÁT PICASSOJÁT, LECSUKTÁK

celebadmin

Leave a Comment