Hírek Programok Zene

HATSZOROS GRAMMY-DÍJAS KARMESTERREL KONCERTEZIK A MÁV SZIMFONIKUS ZENEKAR

Leonard Slatkin hatszoros Grammy-díjas amerikai karmester vezényletével ad koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar november 19-én a Zeneakadémián.

A zenekar közleménye szerint a karmester a Zeneakadémia nagytermében egy amerikai és egy magyar művet, valamint egy örökérvényű Beethoven-szimfóniát vezényel.
Mint írták, a 77 éves amerikai karmestert eddig 35-ször jelölték Grammy-díjra, hatszor pedig meg is kapta a rangos elismerést. Leginkább Beethoven zenéjét kedveli, ezért a budapesti koncertjének programjában is szerepel egy mű, az Eroica szimfónia.
A koncerten a Beethoven-mű mellett egy Dohnányi-darab, valamint egy amerikai zeneszerző, John Corigliano műve is felcsendül.
Leonard Slatkin az Amerikai Egyesült Államok legelismertebb és legünnepeltebb karmestereinek egyike. Zeneigazgató volt St. Louisban, Pittsburgh-ben, a Washingtoni Nemzeti Szimfonikus Zenekarnál, a Detroiti Szimfonikus Zenekarnál, a BBC Szimfonikus Zenekaránál Londonban és a Lyoni Nemzeti Zenekarnál. A hat Grammy-díj mellett az Egyesült Államok Nemzeti Művészeti Díjával és számos más művészeti elismeréssel is kitüntették – hangsúlyozták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

MTI

Related posts

JÖN A NEGYEDIK KARDASHIAN-WEST BABA?

celebadmin

ZENÉS DOKUMENTUMFILM KÉSZÜLT A NYOLCVANAS ÉVEK LEGENDÁS POP IKONJAIRÓL

celebadmin

KIVERTE A BIZTOSÍTÉKOT A HERCEGNŐK NYARALÁSA

celebadmin

Leave a Comment