Hírek Sport

PUSKÁS FERENCRE HALÁLÁNAK ÉVFORDLÓJÁRA EMLÉKEZTEK

Puskás Ferenc halálának 15. évfordulója alkalmából az Aranycsapat Testület megemlékezést tartott a világhírű labdarúgó sírjánál a Szent István Bazilika altemplomában szerdán.

“Puskás Ferenc a legismertebb magyar, nevét mindenhol ismerik, a magyarsággal azonosítják” – kezdte megemlékező beszédét Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke, majd felidézte a 15 évvel ezelőtti, Puskás Ferenc halálát követő időszakot.
“December 7-én hozták ide a Bazilikába a testét és ravatalozták fel. Az első órában a közjogi méltóságok hajthattak fejet a koporsónál. A Legfelsőbb Bíróság elnökeként ötödik lettem volna a sorban, ám a ceremóniát intéző kegyeleti bizottság elnöke, Schmitt Pál értesített, hogy az államfő után másodikként tiszteleghetek a ravatalnál” – osztotta meg személyes emlékét Lomnici Zoltán, majd kitért az Aranycsapat Testület létrehozására: Puskás Ferenc születésnapján, április elsején hirdette meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Aranycsapat Emlékév Testület megalakulását, és azóta ápolják a legendás labdarúgócsapat emlékét.
“Sok olyan sportoló van a világon, akiről utcát, teret neveztek el, mert az emberek felnéznek a kiemelkedő személyiségekre, őrzik az emléküket. Ám mi magyarok azt is elmondhatjuk, hogy van olyan sportolónk, akiről bolygót neveztek el: Puskás Ferenc” – mondta Bajkai István országgyűlési képviselő, a testület alelnöke. Hozzátette, hogy a Száguldó őrnagy a világ futballjának ma is az egyik legismertebb alakja.
Ezt követően méltatta Puskás Ferenc pályafutását, felidézte a magyar színekben és a Real Madridban elért sikereit, góljait.
“Hazaszeretet, munka, alázat és szorgalom jellemezte őt és az Aranycsapat tagjait. Puskás Ferenc örök példakép a fiatalok és minden ember számára” – hangsúlyozta Bajkai István, majd Lomnici Zoltánnal közösen koszorút helyezett el Puskás Ferenc sírjánál.

MTI

Related posts

JULIANNE MOORE ELNÖKÖL A 79. VELENCEI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁLON

celebadmin

TÁVOZHATOTT A KÓRHÁZBÓL II. ERZSÉBET KIRÁLYNŐ FÉRJE

celebadmin

ÖT ARANY PÁLMA-DÍJAS RENDEZŐ FORGATOTT KÖZÖS FILMET ERDÉLYBEN

celebadmin

2 hozzászólás

Leave a Comment