Egyéb Hírek

UKRAJNAI MENEKÜLTEKKEL TALÁLKOZIK MAGYARORSZÁGON A PÁPA KÉPVISELŐJE

Megérkezett Budapestre Ferenc pápa képviseletében Michael Czerny bíboros, az Átfogó emberi fejlődésért felelős vatikáni dikasztérium ideiglenes prefektusa – tájékoztatta Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára kedden az MTI-t.

Tóth Tamás közölte: a bíboros, aki azért érkezett Magyarországra, hogy találkozzon az ukrajnai háború elől menekülőkkel, először a Keleti pályaudvarra ment, ahol felkereste a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász segítségpontjait.
Michael Czerny este találkozik Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsekkel, Veres András győri megyés püspökkel, az MKPK elnökével és a testület több tagjával – mondta az MKPK titkára.
A bíborost szerda délelőtt a Karmelita kolostorban fogadja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
Ezt követően Michael Czerny a barabási határhoz utazik, ahol felkeresi a Katolikus Karitász segítségpontját, valamit találkozik a terület két egyházi vezetőjével, Szocska Ábel nyíregyházi görögkatolikus megyés püspökkel és Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi római katolikus megyés püspökkel – ismertette Tóth Tamás.
A szentszéki sajtóközpont hétfőn közölte, hogy Ferenc pápa megbízásából Konrad Krajevski lengyel bíboros, a pápai alamizsnahivatal vezetője a Lengyelország és Ukrajna közötti határhoz tart, a cseh származású Michael Czerny bíboros pedig Magyarországra utazik, hogy találkozzanak az Ukrajnából érkezett menekültekkel és az őket segítő önkéntesekkel.
A Vatikán hangsúlyozta, hogy a pápa küldöttei az “egyház szolidaritásának kifejezését szolgálják a szenvedő ukrajnai néppel”.

MTI

Related posts

KATASZTRÓFÁLIS MÉRETŰ LEHET DORIAN

celebadmin

ISMÉT LESZNEK TENGERPARTI VETÍTÉSEK A CANNES-IS FILMFESZTIVÁL ALATT

celebadmin

KLASSZIKUS ÉNEKES TEHETSÉGVERSENY INDUL

celebadmin

Leave a Comment