Filmek Hírek Itthon

DÍJAZTÁK A LEGJOBB MAGYAR FILMEKET ÉS ALKOTÓKAT

Nagy Dénes Természetes fény című filmje kapta a fődíjat, a filmkritikusok B. Nagy László-díját a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Film- és tévékritikus szakosztályának és a Magyar Filmművészek Szövetsége filmkritikus szakosztályának pénteki díjátadóján, ahol sok évtizedes kimagasló művészi munkásságáért Sándor Pál Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rendezőt, forgatókönyvírót, producert életműdíjjal tüntették ki.

A legjobb rendezés díját Kocsis Ágnesnek ítélték oda az Éden című filmért, míg a legjobb animációs filmnek járó díjat Ulrich Gábor Dűne című alkotása érdemelte ki – közölte a MÚOSZ pénteken az MTI-vel.
Mint írják, Nagy Borbála Pannonia dicsérete című filmje a legjobb kisjátékfilm díját kapta, míg az előző év legjobb dokumentumfilmje Bakony Alexa Tobi színei című filmje lett. A legjobb forgatókönyv díját Horváth Lili érdemelte ki a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmért.
A legjobb első film díját Kis Hajni Külön falka című film kapta. Operatőri díjban részesült Bántó Csaba a Békeidő, valamint Réder György a Spirál és a Hasadék című filmek fényképezéséért.
A legjobb vágás díját Gothár Mártonnak ítélték oda a Legjobb tudomásom szerint című filmért. A legjobb női főszereplő díját Monori Lili az Evolúció című filmben nyújtott alakításáért, a legjobb férfi főszereplő díját pedig Dietz Gusztáv a Külön falka című filmben nyújtott játékáért kapta.
A legjobb női epizódalakítás díjával Török-Illyés Orsolyát ismerték el a Békeidő és a Toxikoma című filmekben nyújtott alakításáért.
A legjobb férfi epizódalakítás díját Hajdu Szabolcs érdemelte ki a Békeidő és a Becsúszó szerelem című filmekben nyújtott játékáért.
Különdíjban Tiszeker Dániel Nagykarácsony című filmjét részesítették a filmkritikusok.

MTI

Related posts

A GOOGLE TOVÁBBRA IS TÁMOGATJA A HUAWEI-T

celebadmin

25 ÉV UTÁN ISMÉT BÍRÓSÁG ELŐTT A PRISZTÁS GYILKOSSÁG ÜGYE

celebadmin

ZAMÁRDIBA REPÜL A RED BULL AIR RACE

celebadmin

1 comment

Leave a Comment