Hírek Külföld Zene

NEW YORKBAN IS DÍJAT NYERT BALÁZS JÁNOS

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész lett a Music International Grand Prix győztese New Yorkban és elnyerte a közönségdíjat is – közölték a Cziffra Fesztivál szervezői vasárnap az MTI-vel.

Azt írták: hétvégén tartották a Music International Grand Prix döntőjét New Yorkban, ahol Balázs János zongora kategóriában első helyezést ért el, valamint a közönségdíjat is elnyerte, és ezzel a verseny történetében az első magyar győztes lett.
A többfordulós neves szakmai megmérettetésre lemezanyagokat lehetett nevezni, a döntő utolsó szakaszát pedig a művészek személyes részvételével tartották a zsűri előtt a Kaufman Music Centerben. Balázs János novemberben megjelent ImprovisArt című, az olasz Sheva kiadónál megjelent albuma az első helyen került a verseny döntősei közé, amelynek zsűrijében ismert szakemberek foglaltak helyet. A verseny döntője után a szombat esti gálakoncerten hirdettek eredményt és adták át a verseny díjait – ismertették.
Balázs János a Cziffra György-emlékévre állította össze ImprovisArt című műsorát, amelyet a világ több pontján koncerten is bemutatott Cziffra György születésének 100. évfordulója alkalmából, és ugyanez az anyag jelent meg lemezen is a Sheva kiadó gondozásában. A műsor azt a romantikus hagyományt folytatja, amikor még a zongoristák és zeneszerzők előszeretettel improvizáltak, átiratokat készítettek ismert operákból és dalokból. A lemezen Bach, Liszt művei, Cziffra György, valamint Balázs János átiratai hallhatók. Ennek a folyamatnak zenei lenyomata a 73 perces, 13 zeneszámot tartalmazó album – írták a Grand Prix döntőjéről beszámoló közleményben.

MTI

Related posts

NAGYKARÁCSONY A MOZIKBAN

celebadmin

WEINSTEIN A NŐK SEGÍTŐJEKÉNT TETSZELEGNE

celebadmin

EGY FESTMÉNY ILLATAI

celebadmin

Leave a Comment