Hírek Külföld

KÁRTÉRÍTÉSI PERT NYERT KOBE BRYANT ÖZVEGYE

Egy szövetségi esküdtszék 31 millió dollár kártérítést ítélt meg alkotmányos jogok megsértése miatt Kobe Bryant özvegyének és egy másik panaszosnak, amiért az egykori kosárlabdázó helikopter-balesetének helyszínén rendőrök és tűzoltók közeli fotókat készítettek, és azokat nyilvánosságra hozták.

A kosárlabdázó özvegye, Vanessa Bryant 16 millió dollárra, egy másik áldozat férje, Christopher Chester 15 millió dollárra számíthat.
A bírósági beadvány szerint a szerencsétlenség után helyszínre érkező mentőegységek tagjai a helikopter maradványai mellett közeli fotókat készítettek az összeroncsolódott áldozatokról is.
Az esküdtszéki eljárásban a panaszosok arra hivatkoztak, hogy a fényképek létezése sérti személyiségi jogaikat és érzelmi terhet jelent számukra. Azt állították, hogy félelemben élnek, attól tartva, mikor bukkannak fel a fényképek. A balesetben eljáró megyei hatóságok azt állítják, a felvételeket megsemmisítették.
A tárgyaláson tanúként szólaltak meg helyszínelő rendőrjárőrök és tűzoltók is; egy rendőr azt állította, hogy a kérdéses képeket két embernek mutatta meg egy bárban, egy másik azt vallotta, hogy videójáték közben osztotta meg a képeket; egy eljáró hatósági ember arról beszélt, hogy elvesztette a képeket, egy tűzoltótiszt pedig azt mondta, hogy csak kollégáinak mutatta meg azokat egy fogadáson.
Kobe Bryant özvegye közölte, hogy az összeget az általa létrehozott alapítványnak utalja át, amelynek célja férje örökségének ápolása.
Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapat egykori legendás játékosát 2020 januárjában érte helikopter-baleset. A jármű rossz időjárási körülmények között egy domboldalnak csapódva zuhant le Kaliforniában, Los Angeles megyében. A szerencsétlenségben 9 ember vesztette életét, köztük Kobe Bryant 13 éves lánya.

MTI

Related posts

ARIANA GRANDE VISSZATÉR A TERROR HELYSZÍNÉRE

celebadmin

ÜTŐS NEVEKKEL FOLYTATÓDIK AZ ÖNGYILKOS OSZTAG

celebadmin

RENDKÍVÜLI ÁLLAPOT PUERTO RICOBAN

celebadmin

Leave a Comment