Hírek Itthon Zene

MEGKEZDŐDIK AZ ELŐADÓMŰVÉSZEK TÁMOGATÁSÁNAK A KIFIZETÉSE

Napokon belül megkezdődik a megítélt kormányzati támogatások kifizetése a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek, köztük a fővárosi és vidéki színházak számára.

Rendelkezésre állnak a források a minősítéssel nem rendelkező színházak, zeneművészeti és táncművészeti szervezetek számára 2022. évi szakmai programjuk megvalósítására és működésük támogatására – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium kedden az MTI-vel.
A pályázati döntési listák május óta nyilvánosan elérhetőek az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján, a támogatások kifizetése ezen a héten lesz.
A tárca kommünikéje hangsúlyozza: a magát függetlennek nevező, rendszeres állami támogatásban részesülő Átrium Színház is hozzájut a korábban megítélt kormányzati támogatáshoz. Mint írták, az általuk benyújtott pályázatot elbíráló kuratórium tagjait – ahogy az elmúlt három évben -, idén is a budapesti színházak közös működtetéséről szóló megállapodás értelmében Budapest főpolgármestere jelölte ki.
“A minisztérium a jövőben is biztosítani kívánja a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezetek számára az állami forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét” – szögezi le a közlemény.

 

MTI

Related posts

FEKETE FÉNY A MAI MANÓ HÁZBAN

celebadmin

PALVIN BARBIT VÁLASZTOTTA AZ MTV

celebadmin

ÁTADTÁK A BAFTA DÍJAKAT

celebadmin

Leave a Comment